Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Ρε αφού κερδίσαμε γιατί δεν ανεβήκαμε κατηγορία …



S&P:
 
Δεν επηρεάζονται οι αξιολογήσεις της Ελλάδας ...

 
Η Standard & Poor΄s Ratings Services ανακοίνωσε σήμερα πως οι αξιολογήσεις (BBB+/Negative/A-2) της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας καθώς και το outlook δεν επηρεάζονται από τη χθεσινή ανακοίνωση του πιθανού πακέτου στήριξης από τα μέλη της Ευρωζώνης και το διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Κατά τη άποψη του οίκου, η εφαρμογή της στρατηγικής δημοσιονομικής πειθαρχίας στο μεσοδιάστημα και οι ταυτόχρονες δομικές μεταρρυθμίσεις, ειδικά στον τομέα της ασφάλισης, παραμένουν οι σημαντικότεροι παράγοντες για την πιστοληπτική αξιοπιστία της χώρας.
Η χρήση από την ελληνική κυβέρνηση – εάν αυτή χρειαστεί – του μηχανισμού στήριξης θα καταστήσει δυνατή τη χρηματοδότηση των χρεών με χαμηλότερο κόστος, αν και σύμφωνα με την ανακοίνωση δεν θα υπάρξουν χαριστικοί όροι.
Σύμφωνα με τον οίκο, η στήριξη αυτή ενισχύει την τη δέσμευση της Ελλάδας για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων παρέχοντας μεγαλύτερες δυνατότητες χρηματοδότησης του ελλείμματος τους επόμενους 12 έως 18 μήνες.
Επιπλέον, αναφέρει ο οίκος, το σχέδιο ενισχύει την εξωτερική στήριξη για την εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας. Ωστόσο, καταλήγει ο οίκος, το τελευταίο θα εξαρτηθεί από την ικανότητα της κυβέρνησης να προωθήσει τα απαραίτητα μεταρρυθμιστικά μέτρα

Aπο capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: