Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Η Ελλάδα ανεβάζει τώρα το ευρώ!

Ανοδικά κινείται το ευρώ στις αγορές συναλλάγματος τροφοδοτούμενο από τις φήμες πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν εντός της εβδομάδας εκτάκτως προκειμένου να συζητηθεί σχέδιο διάσωσης ευρωπαϊκών κρατών με μεγάλα ελλείμματα, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.
Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τις φήμες αυτές ενισχύει και η αποχώρηση του προέδρου της ΕΚΤ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jean-Claude Trichet, μία μέρα νωρίτερα από τη συνάντηση των κεντρικών τραπεζιτών πραγματοποιείται στο Σίδνευ, με αφορμή την 50η επέτειο της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας.
Υπάρχει αυξανόμενη φημολογία πως εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης για την Ελλάδα η οποία προκαλεί ένα ράλι ανακούφισης,” σημειώνει ο αναλυτής της Tokyo-Mitsubishi UFJ, Lee Hardman σε δηλώσεις του στο Bloomberg. “Η παραπάνω φημολογία έχει αποτελεί στήριξη για επενδύσεις με κίνδυνο καθώς εξομαλύνει τους βραχυπρόθεσμους φόβους για ενδεχόμενες χρεοκοπίες.”......


Αυτή την ώρα το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου 0,68% στα 1,3740 δολ., ενώ έναντι του γεν ενισχύεται 1% στα 123,03 γεν.
Το ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύεται και σε σχέση με το ελβετικό φράγκο κινούμενο στα 1,4673 φράγκα με άνοδο 0,17% ενώ έναντι της λίρας σημειώνει κέρδη 0,44% στις 0,8796 λίρες.
Το δολάριο αντίθετα καταγράφει κέρδη μόνο έναντι του γεν παρουσιάζοντας άνοδο 0,25% στα 89,48 γεν.
Τί δείχνει η τεχνική ανάλυση για ευρώ/ δολάριο
Σύμφωνα με τη Fortius Finance, "η καθοδική διάσπαση του μεσοπρόθεσμου ανοδικού καναλιού KSUX για τη συναλλαγματική αναλογία του EUR/USD στα 1,468 άνοιξε το δρόμο για τη βύθισή της κάτω από τον μακροπρόθεσμο απλό κινητό μέσο των 200 ημερών (ΚΜΟ 200: 1.4347) γεγονός, όπου έχει δημιουργήσει τριγμούς στην ημερήσια διαγραμματική εικόνα".
"Σημείο κλειδί τώρα για την περαιτέρω πορεία της αναλογίας είναι η περιοχή από όπου διέρχονται: η οριζόντια στήριξη στο 1,3650, η κάτω γραμμή του δημιουργηθέν βραχυχρόνιου καθοδικού καναλιού NGCM και η πρώην γραμμή αντίστασης του περασμένου Ιουνίου WK. Πιθανή διακράτηση της εν λόγω περιοχής θα δώσει ισχυρή βραχυχρόνια ανάταση προς την άνω πλευρά NG του καναλιού NGCM στα 1,405 περίπου. Αντιθέτως επιβεβαιωμένη καθοδική διάσπαση του επιπέδου του 1,36 θα οδηγήσει την αναλογία με συνοπτικές διαδικασίες προς το επόμενο σημείο στήριξης στο 1,3265 φέρνοντας το EUR/USD σε δεινή θέση.
Τέλος η υπερπουλημένη κατάσταση των τεχνικών ταλαντωτών συνηγορούν προς το θετικό σενάριο ανοδικής ανάτασης προς το επίπεδο του 1,395", αναφέρει η Fortius.

http://www.capital.gr/News.asp?id=904612

Δεν υπάρχουν σχόλια: