Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

mea culpa...alla colpa..



Ομολογούν την αδικία ετοιμάζουν αλλαγές

Στην ανακοίωση του Υπ. Οικονομικών επίσης αναφέρει ότι παρά τις βελτιώσεις:«διαπιστώνεται ότι συνεχίζουν να υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις, κατά τις οποίες η επιβάρυνση είναι σημαντική, ιδιαίτερα σε παλαιά οχήματα πολύ μεγάλου κυβισμού.
Για το λόγο αυτό, και δεδομένου ότι η καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2010 ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, το Υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να εξετάσει και να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις για τα τέλη κυκλοφορίας του 2011.

Ουρές στις εφορίες
Μέχρι χθες είχαν κατατεθεί περίπου 150.000 πινακίδες. Το 80% αυτών αφορά πινακίδες οχημάτων που έχουν κατασχεθεί από τις τράπεζες και πινακίδες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που βρίσκονται σε μάντρες εμπόρων που αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη. Tο υπόλοιπο 20% εκτιμάται ότι προέρχεται από ιδιώτες, οι οποίοι κατέθεσαν τις πινακίδες τους προκειμένου να γλιτώσουν τα αυξημένα τέλη.
Και ενώ στις εφορίες επικρατεί το αδιαχώρητο, η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας προειδοποίησε σήμερα δια του προέδρου της για μαζικές αγωγές εναντίον του ελληνικού δημοσίου. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ, Γιώργος Λεχουρίτης, «από τις αρχές του νέου έτους θα υποβληθούν ομαδικές αγωγές. Έχουμε τη εξουσιοδότηση εκατοντάδων καταναλωτών να προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να αλλάξουν τα νέα δεδομένα στα τέλη κυκλοφορίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: